Oprogramowanie dla firmy transportowo-spedycyjnej
Subskrybuj wątekRozpoczęty dnia 11.03.2014
Odpowiedz w tym temacie11 postów w tym temacie
Bryśka
Witam,
chcę założyć małą firmę transportową. Zastanawiam się nad zakupem oprogramowania do obsługi tego rodzaju firmy. Proszę o doradzenie czy warto dla 3-4 samochodów ponosić taki koszt. Jeśli tak to jakie oprogramowanie polecacie?
SOOT

Warto zainwestować w dobre oprogramowanie nawet przy niedużej ilości samochodów. Usprawni i ułatwi to zarządzanie transportami oraz przewoźnikami. Aplikacja SOOT przenosi komunikację w nowy elektroniczny wymiar. System posiada moduł Aukcji, gdzie w przystępny i przejrzysty sposób można zorganizować przetargi na usługi transportowe. Oprogramowanie zawiera także moduł Yard Management, który pozwala na zarządzanie procesami logistycznymi na terenie zakładu. Więcej informacji o aplikacji na: soot.pl
SpedycjaPL
Osobiście polecam platformę ETRANSIT.EU, bardzo tani program spełniający wszystkie wymagania firmy transportowo-spedycyjnej. Pierwsze 30 dni to testowy darmowy okres używania programu. Poza zaletami programu maja fajną pomoc, szczególnie przydatna dla nowych użytkowników. Sprawdź sam na www.etransit.eu
Jurek7
Oczywiście, że warto. Takie programy posiadają wiele przydatnych funkcji, które od początku pozwolą na redukcję kosztów. Ja korzsytam z programu firmy www.firetms.com. Telematyka, wolne pojazyd, karty drogowe i wiele innych przydatnych funkcji. Zachęcam Cię do przetestowania :)
typowyhandlarz

seba

Data System Group ma bardzo rozbudowany system zarządzania flota, warto sprawdzić
Dużo funkcji, dużo wykresów, przydatnych porównań, dużo mozliwości edycji i dostosowania pobierania danych pod konkretną firmę.
Streamsoft
Warto wziąć pod uwagę funkcjonalność takiego oprogramowania. Modułowe systemy ERP charakteryzują się tym, że integrują się między sobą i tak posiadając np. moduł Finanse i księgowość Streamsoft Prestiż można zarządzać flotą, system wspomaga w odliczaniu VAT od samochodów(paliwa, eksploatacja, leasing) www.streamsoft.pl
esek
poza oprogramowaniem do spedycji firmy czesto korzystaja dodatkowo z monitoringu spalania paliwa, gpsa na ciężarówce, monitoringu wlewu paliwa, sporo tego jest. MW Spedition z Poznania jest bardzo dobra i pewną spedycją bo nie mają żadnych kradziezy towarów zarówno w Polsce i za granica
exportfrompoland
Jeśli szukasz informacji na ten temat, polecam stronę www.exportfrompoland.info. Bardzo merytoryczna strona.
karoling

Warto jest mieć jakiś program kadrowo płacowy. Jest naprawdę przydatny w zarządzaniu firmą :D ja korzystam i znacznie szybciej mi idzie zarządzanie urlopami i innymi takimi rzeczami :D